Ana Sayfa
Duyurular
Uptodate Klinik Karar Destek Sistemi Prof.Dr. Hakkı Muammer Karakaş Sunumu

UpToDate Klinik Karar Destek Sistemi - Prof.Dr. Hakkı Muammer Karakaş sunumu

Bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetlerinde kullanımını arttırmayı amaçlayan uluslararası HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) organizasyonunun Türkiye’de düzenlemiş olduğu HIMSSTurkey 2016 toplantısında Uptodate Klinik Karar Destek Sistemi ile ilgili Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği Şefi ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Türkiye Genel Müdürlüğü Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakkı Muammer Karakaş’ın yapmış olduğu sunumu PDF ve video olarak incelemelerinize sunmaktayız.
HIMSS 2016 UpToDate sunumu: www.geminiltd.com.tr/dosya/HIMSS_2016_UpToDate_Sunumu.pdf
HIMSS sunum videosu: www.geminiltd.com.tr/dosya/himss2016_UpToDate_sunumu.mp4
UpToDate Nedir?
UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüze sahip bir veritabanıdır. UpToDate; doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.
UpToDate İçerik Bilgileri:
UpToDate veri tabanı, 23 Uzmanlık alanında, 6300’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayali bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanmasi ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

UpToDate dünyanın en çok kullanılan Klinik Karar Destekleme araçlarından birisidir, dünya çapında 180 ülkede 32 .000’den fazla hastanede, 1.1 milyondan fazla doktor tarafından ayda 26 milyon defadan fazla erişilen bu kaynak daha iyi teşhis ve tedavi kararları almalarına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında yapılan birbirinden bağımsız 80 ayrı çalışmada UpToDate’in; hastane kalitesinin arttırılması, hasta yatış sürelerinin, ölüm oranlarının ve hastane harcamaların azaltılmasına yaptığı olumlu etkiler gösterilmektedir.
Özellikler:
• İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan UpToDate’e erişim imkanı
Doktorlar/Klinisyenler , ilk erişim için kurum içinden yarattıkları bireysel hesap ile evlerinden/hastaneden/kurum dışından ihtiyaç duydukları kanıta dayalı klinik bilgilere UpToDate üzerinden erişim sağlayabilirler.
• Ödüllü Aplikasyonu İle Mobil Cihazlardan Erişim
iOS®, Android™, Windows 8 sistemine sahip mobil cihazlar üzerinden Mobil Aplikasyon ile UpToDate’e erişim imkanı
• Geliştirilmiş klinik iş akışı
HBYS (Elektronik Sağlık Kaydı) sistemlerine entegrasyon sayesinde doktorların hasta ekranından UpToDate’e erişimleri sağlanmaktadır. Böylece UpToDate klinik iş akışının bir parçası haline gelmektedir.
• CME/CE/CPD Kredileri kazanma imkanı
Doktorlar, kurum içi ve mobil olarak UpToDate Anywhere üzerinden yaptıkları aramalar ile CME (Continuing Medical Education) eğitim kredilerini kazanmaktadırlar.
UpToDate Erişim Adresi:
www.uptodate.com/online
UpToDate Anywhere Uzaktan (ev/ofis/ cep telefonlarınızdan, mobil cihazlardan ) Erişim İçin Kişisel Kayıt Videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=KMe69G3vBm8
UpToDate Genel Bilgiler: http://www.geminiltd.com.tr/images/userfiles/UTD_genel_bilgiler.pdf