iThenticate

 Hakkında: 

Akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. Veritabanına erişim için kayıt olmak gereklidir.

Kayıt olmak için @sakarya.edu.tr uzantılı mail adresinizden Bölüm, Ad-Soyad, Unvan, Dahili Telefon bilgileri ile birlikte "iThenticate programı için şifre talep ediyorum" yazarak kutuphane@sakarya.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

iThenticate, 62 milyardan fazla arşivlenmiş web sayfası, 165 milyondan fazla e-kitap, süreli yayın, 60 milyondan fazla makale ve içerik barındıran 800 akademik yayıncıdan içerik sağlayan Crossref içerisinden tarama yaparak rapor oluşturmaktadır.

Eğitim videosu :

https://www.ayeum.com/ders/ithenticate-intihal-belirleme-yazilimi-egitimi

NOT: * Sadece Doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmektedir. Ayrıca, dergi editörleri de söz konusu programı kullanabilirler, ancak; dergi, üniversite tarafından yayınlanan bir dergi olmalıdır ve editör de üniversite personeli olmalıdır

          ** Sadece kendi makalelerinizin intihal tespitinde kullanabilirsiniz..

          *** Üniversitemiz hesaplarının bloke olmaması için, kullanım kısıtlamalarına uyulmasını önemle rica ederiz. (İThenticate programında, tez, ödev, rapor, kitap türü dokümanları analiz etmek, aynı makaleyi birçok kereler analiz etmek usulsüz kullanıma girmekte ve hesaplar bloke olmaktadır.)