Ana Sayfa
Duyurular
Digital Ottoman Studies

Digital Ottoman Studies

Erişim adresi : https://www.digitalottomanstudies.com/?lang=tr

Dijital Beşeri Bilimler, akademik camiada hızla büyüyen yeni bir alan. Bu web sitesi, Osmanlı ve Türkiye Çalışmaları perspektifinden Dijital Beşeri Bilimler'e katkıda bulunan dijital projeler, yayınlar, araçlar, etkinlikler ve platformlar için bir merkez olarak tasarlanmıştır.

600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli etnik ve coğrafi bölgeleri kapsayan arşiv mirası, dijital beşeri bilimler için yüksek potansiyele sahiptir. Bu web sitesi, alana dair  yürütülen çalışmaları, kişileri ve kurumları bir araya getirerek, gelecek projeler ve çalışmalar için dijital bir ağ oluşturmayı hedeflemektedir.

DOS, Fatma Aladağ tarafından kurulmuştur ve koordine edilmektedir. Platformun proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Yunus Uğur sürdürmektedir. DOS Yönetim Kurulu üyeleri olarak Fatma Aladağ, Yunus Uğur, Büşranur Bekman, Elif Derin Can, Emine Öztaner, Beyza Topuz Demir ve Serpil Özcan platformu geliştirmekte ve güncellemektedir. DOS ayrıca disiplinler arası bir araştırma ortamını temsilen, dünya çapında farklı üniversitelerden akademisyenleri ve araştırmacıları içeren Danışma Kurulu ve Editör ekibine sahiptir.

"Dijital Beşeri Bilimler alanında keşfetmeye başlayın ve kütüphane kaynaklarınızı en iyi şekilde kullanarak bilgi dünyasına katkı sağlayın!"

İyi araştırmalar dileriz.