Piri Keşif Aracı Kullanıcı Eğitimi 29 Kasım Çarşamba

Piri Keşif Aracı Kullanıcı Eğitimi - 29 Kasım Çarşamba

Eğitimin video kaydı alınmıştır. Eğitimi kaçırdıysanız linki tıklayarak izleyebilirsiniz:
Kullanım Vetis üzerinden yapılmaktadır. Giriş yapamayan kullanıcılarımız kutuphane@sakarya.edu.tr adresinden bize yazarak vetis şifresi talep edebilirler.

Piri Keşif Aracı Hakkında
  • Piri Keşif Aracı, arama odaklı ve kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracıdır.
  • Akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için tasarlanmış olup, araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz eder ve listeler.
  • Yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları kullanarak içerikleri bulmayı amaçlar.
  • Kurumunuzun abone olduğu veri tabanlarıyla birlikte geniş açık erişim içeriği sayesinde kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılar.
  • Kullanıcı dostu ekranları ile araştırmaya teşvik eder.
  • Dijital veri tabanlarıyla olduğu kadar kütüphane kataloğuyla da entegre olarak çalışır.
  • Kütüphanedeki basılı yayınların da sonuçlarını gösterir.
  • İlgilenilen yayınları listeleyip daha sonra tekrar görüntüleme imkanı sunar.
  • Kullanıcılar, kendi çalışma alanlarını oluşturabilir, yararlandıkları yayınlara kolayca atıf verebilir ve paylaşabilirler.