Ana Sayfa
Duyurular
Yapay Zekâ Destekli Bilimsel Yazı Aracı Scopus Aı Deneme Sürümü Sakarya Üniversitesi’ne Açıldı (15-29 Mart 2024)

Yapay Zekâ Destekli Bilimsel Yazı Aracı SCOPUS AI Deneme Sürümü Sakarya Üniversitesi’ne Açıldı (15-29 Mart 2024)

Değerli Kullanıcılarımız,

ELSEVIER’in bir bilimsel makale yazım desteği olan SCOPUS AI deneme sürümü Üniversitemizin kullanımına açılmıştır.

SCOPUS AI ile araştırma konunuz özelindeki sorularınızı yapay zekaya yönelterek araştırmanız hakkında 7.000’den fazla yayıncının 29.200’den fazla hakemli dergiden atıfları ile birlikte bilgi edinebilir ve araştırma sorunuzu yapay zekâ destekli olarak bilimsel yazıya dökebilirsiniz.

15-29 Mart 2024 tarihi boyunca açık olacak olan deneme sürümüne https://www.scopus.com/search/form.uri?display=basic#basic adresinde yer alan “SCOPUS AI” sekmesinden erişebilirsiniz.

SCOPUS AI Hakkında:

  • SCOPUS AI çözümü tüm akademisyenler özellikle de kariyer basamaklarında yeni olanlar için araştırmalarına vizyon katacak yapıdadır.
  • Herhangi bir soruyu doğal, konuşma dilinde sorup, anında takip etmesi kolay, referanslı bir özet alabilme imkânı sunar.
  • SCOPUS AI, 2013'ten beri yayınlanan ilgili belgeleri bulup, aradığınız bilgiyi vermek için özetlerin içeriğini sentezleyerek sunar ve AI önerileri ile ilginizi çeken yeni araştırma alanları ve bağlantılarını keşfetmenize yardımcı olur.

SCOPUS AI hakkında detaylı bilgi edinmek için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.elsevier.com/products/scopus/scopus-ai

NOT: Kampüs dışından erişim için VETİS üzerinden SCOPUS veri tabanına giriş yaparak “SCOPUS AI” sekmesini kullanabilirsiniz.