Handbook of Latin American Studies (hlas)

Handbook of Latin American Studies (HLAS)

Erişim adresi : https://hlasopac.loc.gov/

Latin Amerika Çalışmaları El Kitabı (HLAS), akademisyenler tarafından seçilen ve açıklamalı çalışmalardan oluşan Latin Amerika üzerine bir bibliyografyadır. Kongre Kütüphanesi'nin Hispanik Bölümü tarafından düzenlenen multidisipliner El Kitabı, her yıl sosyal bilimler ve beşeri bilimler arasında dönüşümlü olarak yayınlanmaktadır. Her yıl dünyanın dört bir yanından 130'dan fazla akademisyen 2.000-3.000 arası eseri El Kitabı'na dahil etmek üzere seçiyor. 1936'dan bu yana sürekli olarak yayınlanan El Kitabı, Latin Amerikalılara mevcut kaynaklar konusunda önemli bir rehber sunuyor.

Kapsam: 1936'dan günümüze
Düzenli olarak güncellenen HLAS Web, Latin Amerika'da onlarca yıllık bilimsel çalışmalara hızlı ve kapsamlı erişim sağlar. Açıklamalı alıntılar, 1960'lardan günümüze kadar yayınlanan kitapları, dergi makalelerini, kitap bölümlerini, konferans makalelerini, haritaları ve atlasları ve e-kaynakları tanımlar. HLAS Web, güçlü arama seçenekleri ve her kayıt için kalıcı bağlantılara sahip, ADA uyumlu, mobil uyumlu bir sitedir. Daha eski ciltler basılı olarak mevcuttur ve Hispanik Okuma Odası'nda bulunabilir. El Kitabının baskı cildi her yıl University of Texas Press tarafından yayınlanmaktadır.