Bloomsbury Veri Tabanları Deneme Erişimi [30 Nisan 2013]

·       Bloomsbury Popular Music: ·     www.bloomsburypopularmusic.com
HAKKINDA
Bloomsbury Design Library
·       Bu kapsamlı çevrim içi kaynak, M.Ö. 1500 yılından günümüze kadar tüm dünyada görülen tasarım ve el sanatlarına ilişkin eşsiz bir içerik sunmaktadır.
·       Dikkatli bir şekilde düzenlenen en yüksek kalitedeki metin ve fotoğraf içeriği ile araştırma ve keşfetmeye yönelik sezgisel bir sınıflandırmayı bir araya getirmektedir.
·       Bloomsbury Design Library;
o       Bloomsbury Design Encyclopedia’yı (Bloomsbury Tasarım Ansiklopedisi) kapsayan güvenilir referans çalışmaları,
o       60'tan fazla elektronik kitap,
o       100'den fazla tasarımcı sayfası,
o       Tasarımın global tarihini araştırmanıza, keşfetmenize ve anlamanıza yardımcı olacak interaktif bir zaman çizelgesi içermektedir.
Bloomsbury Food Library .
·       Gıda üzerine yürütülen çalışmaların yayınlandığı Bloomsbury'nin öncü programından edinilen yüksek kaliteli içeriklerin yer aldığı bu kaynak, son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, bol miktarda eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir.
·       Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır.
·       Önemli yazarlardan 60’ın üzerinde akademik e-kitap
·       The Metropolitan Museum of Art (Metropolitan Sanat Müzesi) gibi öncü kurumların görsel koleksiyonu
Bloomsbury Popular Music
·       Çapraz araştırma yapılabilen tek bir dijital platformda bulunan Bloomsbury'nin popüler müzik araştırma başlıklarından oluşan koleksiyonun yanı sıra;
·       120'den fazla 33 1/3 kitap serisi cildi,
·       33 1/3 Global başlıklarının yeni serileri,
·       Encyclopedia of Popular Music of the World (EPMOW- Dünyanın Popüler Müziği Ansiklopedisi) 14 cildi bu kaynakta bir araya gelmektedir.
Arcadian Library Online
·       Avrupa ile Orta Doğu arasındaki ara birime saygı duyan ve bunu yücelten, ilk kez çevrim içi olarak kullanıma sunulan istisnai, özel mülkiyete ait bir kütüphanedir.
·       Arcadian Kütüphanenin Bilim ve Tıp Tarihi koleksiyonu:
o       10. ve 20. yüzyıllara ait el yazmaları,
o       İncunabula yöntemi ile basılmış kitaplar,
o       Kitapların ilk basımları,
o       Monograflar içermektedir.
·       Bu koleksiyon;
o       Erken dönem Arap ve Pers bilimadamlarının, doktorlarının ve düşünürlerinin katkılarını,
o       Bunların Avrupa'daki çevirilerini,
o       Kabul edilmelerini ve etkilerini,
o       Bilimsel ve tıbbi bilginin Batı'daki gelişimi üzerindeki uzun süreli etkisini gözler önüne sermektedir.
·       İngilizce ve Arapça (Arapça klavye ile) metadata içermektedir.
·       İçerdiği kütüphane modülleri:
o       History of Science and Medicine (Bilim ve Tıp Tarihi)
o       Europe and the Ottoman World (Yakında – Avrupa ve Osmanlı Dünyası)
o       Travel and Exploration (Yakında – Seyahat ve Keşif)