Pressreader Günlük Gazete/dergi Veri Tabanı Deneme Erişimi

PressReader günlük Gazete/Dergi veri tabanı deneme erişimi

10 Kasım’a kadar deneme erişimine açılmıştır

ERISIM:
Erişim adresi (PressReader): http://www.pressreader.com/
Not: Sol üst köşede bulunan ikon ile tüm kaynaklara erişebilirsiniz veya sağ üst köşede bulunan arama kutucuğundan istediğiniz arama kelimesi ile tüm gazeteler içinde arama yapabilirsiniz.

PressReader veritabanını Mobil Cihazınız üzerinden kurum dışında da kullanabilirsiniz, detayları aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Hakkında:
Her gün 120 ülkeden, 60 dilde, yaklaşık 7,000’in üzerinde günlük gazeteye ve magazin dergisine tam sayfa orijinal baskısıyla aynı günde ulaşabileceğiniz dünyanın en güncel kaynağıdır.
Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulan ''PressReader'' dünya çapında 20,000'den fazla kütüphane ve 12 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Dünya’daki ve Türkiye’deki abone kütüphanelerin sayısı hızla artmaktadır.
· Sayfalar tam resimli ve baskılı normal gazete formatında yayımlanmaktadır. Basılı gazete sayfalarını çevirdiğiniz gibi elektronik olarak da normal gazetenizi okuyabilirsiniz.
· 120 ülkede ve 60 ayrı dilde yayımlanan gazetelerin hepsine bir yerden erişim imkanı sunmaktadır.
· 90 günlük arşivi sayesinde okuyucular istediği bir konunun son 90 günlük gelişimini araştırıp inceleyebilir.
· Kullanıcılara keşfetme imkanı sağlamakta, uluslararası öğrencileri kendi gazete ve dergileri ile buluşturmakta ve kültür şokunu engellemektedir.
· Gazeteler basıma çıkar çıkmaz PressReader'da görüntülenmektedir. Bu sayede günlük gazetelere anında erişim imkanı sunar.
· Birden fazla dilde görüntülenebilen arayüz, makalenin başka dillere çevirisi ve sesli dinlenme imkanı sağlamaktadır.
· İlgilendiğiniz haber için RSS FEED düzenleyebilir, makaleyi paylaşabilir hatta uluslararası sosyal ağ sitelerinde fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
· PressReader aplikasyon aracılığı ile gazete ve magazinlere erişim imkanı bulunmaktadır. PressReader aplikasyonu Apple, Blackberry, Windows 8 ve Android cihazlar icin mevcuttur
ÖNEMLİ ÖZELLİKLER:
KAMPÜS DIŞI UZAKTAN ERİŞİM (RADYANT ERİŞiM):
PressReader veritabanına kampüs dışında da Mobil Cihazınız ile 7 gün boyunca kesintisiz erişiminizi sağlamakta olup; yalnızca PressReader abonesi olan kurumlara sunulmaktadır.
Mobil Cihazınız ile Uzaktan Erişim için izlenecek adımlar;
· Mobil cihazınıza “PressReader” isimli aplikasyonu yükledikten sonra öncelikle kendinize bir kullanıcı adı ve şifre oluşturunuz. (aplikasyon mağazanızdan “PressReader” şeklinde arada boşluk bırakmadan arayarak uygulamayı indiriniz)
· Kampüs Wi-Fi ağından internete 1 defa bağlandıktan sonra cihazınız otomatik olarak 7 gün boyunca yetkilendirilecektir.
· Yetkilendirme işlemi ile birlikte kampüs dışında da 7 gün boyunca PressReader veritabanından aktif bir şekilde faydalanabilirsiniz.
· 7 gün sonunda tekrar kampüs Wi-Fi alanına girildiğinde erişim yetkisi otomatik olarak 7 gün daha uzatılacaktır
GEO-FENCING YÖNTEMİ ile UZAKTAN ERİŞİM:
Bu özellik ile kütüphane'nin WiFi ağına bağlanmadan PressReader'a anında erişim sağlanmaktadır.
Kurumunuzun coğrafi koordinatları kullanılarak sanal bir ağ oluşturulmaktadır. Kullanıcılarınız basitçe PressReader aplikasyonunu indirerek kurum lokasyonu içerisinde aplikasyona bağlanıp favori gazete ve magazin dergilerine limitsiz erişim sağlayabilirler.
Kurum lokasyonu içerisinde sistem üzerinde aktif olduktan sonra sistem tarafından yetkilendirilerek, PressReader veritabanına kampüs dışında da Mobil Cihazınız ya da Sabit Bilgisayarınız üzerinden 7 gün boyunca kesintisiz erişiminiz sağlanacaktır.
CHANNEL (KURUMSAL/KİŞİSEL KANAL OLUŞTURMA):
·       PressReader'a kaydolduğunuzda otomatik olarak kendi Kanalınız verilir.
·       Kanalınız aracılığı ile PressReader üzerindeki sosyal medyanızı yaratmakta, ilgi alanınızla ilgili haberleri toplayabilmekte ve bunları paylaşabilmektesiniz.
·       PressReader üzerinde Kanalınız aracılığı ile dünya genelindeki en iyi haber ve dergi içeriklerini seçip paylaşabilirsiniz.
·       Sosyal medya hesaplarınızı PressReader’a bağlayabilirsiniz. (Facebook, Twitter, Google +, Evernote, Instapaper ve OneNote)
·       Blog yayınlarınızı burada yeniden yayınlayabilirsiniz. RSS özelliği ile bloğunuzdan PressReader Kanalınıza içerik gönderebilirsiniz.
·       Özel koleksiyonlar oluşturabilir, okuma salonunuzu geliştirmeye başlayabilirsiniz. Koleksiyonunuzu herkese açık veya gizli yapabilirsiniz.
·       PressReader'da ki favori gazete veya dergilerinizin yeni sayıları eklendiğinde, yeni sayı uyarıları alabilirsiniz.
·       Videolarınızı paylaşabilir, durumunuzu yazabilirsiniz ve takipçileriniz ile tüm bunları paylaşabilirsiniz.
HOTSPOT MAP:
Bu özellik sayesinde Google Maps üzerinde; yakınınızda bulunan PressReader abone kurumları, bulunduğunuz yere olan mesafeleri ile birlikte görebilirsiniz.
KİŞİSEL HESAP OLUŞTURMA:
Kendinize oluşturmuş olduğunuz bir kullanıcı adı ve şifre ile favori yayınlarınızı mobil cihazınıza indirebilir ve daha sonra indirmiş olduğunuz bu yayınları okuyabilirsiniz.
Türkçe Gazeteler :
Tempo
Turkish Review
Yacht
Bazı Önemli Yabancı Gazeteler:
The Guardian
The Independent