Ana Sayfa
Hakkımızda
Kütüphanemiz
Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz, üniversitemizin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma programlarını desteklemek ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için basılı ve elektronik bilgi kaynaklarından oluşturduğu koleksiyonu 7/24 kullanıcıların erişimine sunan merkezdir.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10.000 m2lik alanda aynı anda 1.650 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Bina yerleşim düzeni;

A Blok Zemin katta; Kullanıcı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Süreli Yayın Koleksiyonu, Süreli Yayın Arşivi, Görme Engelli Birimi, Eğitim ve Tanıtım Birimi B Blok Zemin katta; Daire Başkanlığı, Kütüphane Şube Müdürlüğü, İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü, Kalite ve Yayın Hizmetleri Şube Müdürlüğü,  Ödünç Verme Servisi (Kitap ve bilgisayar), Genel Koleksiyon (000-332 arası kitaplar), Hukuk Koleksiyonu, İnternet Salonu ve çalışma salonları bulunmaktadır.

A Blok Birinci katta; Sakarya koleksiyonu, süreli yayınlar ve çalışma salonları, B Blok Birinci katta; Genel Koleksiyon (332-999 arası kitaplar) ve çalışma salonları bulunmaktadır.

A Blok İkinci Katta; Süreli yayınlar koleksiyonu ve çalışma salonları B Blok İkinci Katta; Nadir Eserler ve Baboğlu Koleksiyonu, Kitap Dışı Bilgi Kaynakları, Kataloglama ve Sınıflama Birimi ve çalışma salonları bulunmaktadır.

B Blok Üçüncü Katta;  Tıp fakültesi dersliği bulunmaktadır.

Ayrıca kütüphanenin her katında kablosuz internet erişimi mevcuttur.

Kütüphanede mevcut bütün materyal bilgileri Yordam Kütüphane Bilgi-Belge Otomasyon programı kullanılarak elektronik ortama aktarılarak internet üzerinden kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Kütüphanemiz, Üniversitemiz öğrencilerine akademik ve idari personeline referans kaynakları ve süreli yayınlar dışındaki bilgi kaynaklarını ödünç vermektedir. Öğretim elemanları için, talep ettikleri takdirde, yurtiçi üniversite kütüphanelerinden ödünç kitap ve makale fotokopisi temin edilmektedir.

Kütüphanemiz www.kutuphane.sakarya.edu.tr web adresinden bilgi kaynaklarına ve kütüphane ile ilgili diğer bilgilere erişilebilirsiniz.