Ana Sayfa
Hakkımızda
Kütüphaneler Arası Ödünç Verme Hizmeti

Kütüphaneler Arası Ödünç Verme Hizmeti (ILL)

Kütüphaneler Arası Ödünç Verme Hizmeti (ILL)

Kütüphanemizde bulunmayan kitap ve makalelerin yurt içinden sağlanarak üniversitemizdeki akademik çalışmaları desteklemek amacıyla sunulan bir hizmettir. Kütüphaneler arası ödünç verme hizmetlerinden öğretim elemanları faydalanabilmektedir. Doktora ve yüksek lisans öğrencileri ise danışmanları aracılığıyla bu hizmetten yararlanabilir.

Talep edilen bilgi kaynağı için, künye bilgisi ile bulunduğu kütüphane bilgisinin yer aldığı bir e- posta kutuphane@sakarya.edu.tr adresine iletilebilir.

1. Makale sağlama;

Kütüphanemizde bulunmayan fakat diğer üniversite kütüphanelerinde bulunan makaleler kütüphaneler arası ödünç alma yöntemiyle sağlanmaktadır.

 Yurt İçinden Sağlama: Makale istekleri yurt içindeki kütüphanelerden veya ULAKBİM' den sağlanabilmektedir. Makalelerin fotokopi ve posta ücreti kullanıcı tarafından ödenmektedir.

2. Kitap  sağlama;

Kütüphanemizde bulunmayan fakat diğer üniversite kütüphanelerinde bulunan kitap ve diğer materyaller, kütüphaneler arası ödünç alma yöntemiyle sağlanmakta ve kullanıcılarımıza ödünç verilmektedir.

Yurt İçinden Sağlama: İstenilen kaynak öncelikle yurt içindeki üniversite kütüphanelerinin kataloglarından /

"Toplu Katalog"tan taranır. Yayının getirilmesi ve geri gönderilmesinin kargo ücreti kullanıcıdan tahsil edilir.

Hangi materyaller ödünç istenemez!

Referans materyalleri, nadir eserler ve bir süreli yayının tamamı ödünç istenemez.