Ana Sayfa
SAÜ Yayınları

Yararlanma Koşulları


KÜTÜPHANEDEN YARARLANMA

Üniversitemiz kütüphanelerinden Sakarya Üniversitesi akademik ve idari personel, öğrenciler ile dışarıdan gelen araştırmacılar yararlanabilir. Dışarıdan gelen araştırmacılara ödünç kitap verilmemekte, fotokopi çekilmesine izin verilmektedir.


ÖDÜNÇ VERME ESASLARI

 

a) Akademik personel 60 gün süreyle 20 kitap, lisansüstü öğrenciler 30 gün süreyle 15 kitap, lisans, ön lisans öğrenciler ve idari personel 15 gün süreyle 10 kitap ödünç alabilir.

b) Okuyucular üniversite kimliğini göstererek ödünç kitap alabilirler. Başka okuyucunun üniversite kimliği kullanılarak ödünç kitap alınmaz.

c) Ödünç alınan materyalin süresi, başka istekli yok ise 2 kez daha uzatılır. İnternet üzerinden uzatma işlemi iade gününden 3 gün öncesinden yapılabilmektedir. Bunun için katalog tarama üyeler kısmından özel oturum açmak gerekmektedir.

d) Ödünç aldıkları materyali zamanında iade etmeyen okuyucular tekrar ödünç materyal alamazlar.

e) Gerektiğinde Daire Başkanlığı, ödünç verme süresi dolmadan okuyuculardan materyalleri geri isteyebilir.

f) Kütüphaneden ödünç aldığı kaynakları kaybeden okuyucular, kaybettiği kaynağın aynısını sağlamak zorundadırlar. Kaybolan kitabın aynısı temin edilmemiş ise kurulan bir Takdir Komisyonunca kitabın o günkü değeri saptanarak, gecikme cezasıyla okuyucuya ödetilir.

g) Herhangi bir nedenle Üniversiteden ayrılan üyelerin, kütüphaneden ilişiklerini kesmesi gerekmektedir. Aldığı kaynağı iade etmeden ayrılan veya öğrenimini yarıda bırakarak ayrılan üyeler için yasal işlemler yapılır.

h) Kütüphane materyalini izinsiz olarak kütüphane dışına çıkartılmaya çalışılması durumunda yasal işlem uygulanır.

i) Kütüphaneye üye olan tüm okuyucular, kütüphane ödünç alma koşullarını kabul etmiş sayılırlar.

j) Ödünç alınan kitapların kullanım süresini aşarsa ilk on gün için 1.-TL sonraki her gün için 0,25 Krş gecikme bedeli alınır. Gecikme bedelleri Ziraat Bankası Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü TR38 0001 0019 4629 5159 7550 48 hesabına yatırıldıktan sonra dekont Banko görevlisine verilmeli veya kutuphane@sakarya.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir.  Açıklama kısmına Gecikme Bedeli olarak yazdırılmalıdır.