Ana Sayfa
Duyurular
Springer Nature Açık Erişim Anlaşması Eğitim Webinarı

Springer Nature Açık Erişim Anlaşması Eğitim Webinarı

Springer Nature Açık Erişim Anlaşması Eğitim Webinarı:

"Türkiye için Açık Erişim - Makalenizi nasıl yayınlayacağınızdan fon almaya kadar bilmeniz gerekenler"

Katılım linki: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_EO67uK-iSH-zS85ACXYW4w#/registration

Webinar Tarihi: 29 Ocak Pazartesi --- Saat:  11:00 - 12:00

TÜBİTAK - ULAKBİM ve Springer dönüşümsel anlaşma web seminerine katılmaya davetlisiniz. 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak olan yeni bir Dönüşümsel Anlaşma, Springer Nature ve TÜBİTAK – ULAKBIM arasında imzalanmış olup 2026 yılına kadar devam edecektir.

Eğer katılımcı Türk kurumlarından biri ile ilişkilendirilmiş bir yazar iseniz, Springer Nature'ın dergi portföyünde ücretsiz olarak yayın yapma hakkına sahip olabilirsiniz.

Springer Nature ve TÜBİTAK arasındaki dönüşümsel anlaşmaya 200'den fazla kurum katılıyor, bu da katılımcı kurumlara ait baş yazarların makalelerini Springer Nature'ın hibrit dergilerinde ücretsiz olarak yayınlama haklarına sahip oldukları anlamına gelmektedir. Ayrıca, nature.com üzerindeki 46 dergi dahil olmak üzere Springer, Adis, Palgrave ve Nature Akademik Dergiler abonelik içeriğine tam erişim sağlayabilirsiniz.

Web semineri, TÜBİTAK – ULAKBIM anlaşmasını, anlaşmaya katılan kurumları, yazar ve makale tanımlama ve uygunluk kriterlerini tanıtacak; ayrıca, anlaşma kapsamında OA yayın yaparken bir yazarın başvurudan finansman onayına kadar geçireceği süreçle ilgili bir genel bakış sunacaktır. Başarılı bir makale yazma konusunda size yardımcı olmak için, yayınınız için başvuru yapma konusunda ipuçları ve püf noktalarını içeren ayrı bir oturum da bulunacaktır.

Konu başlıkları

• TÜBİTAK – ULAKBİM TA Anlaşması Genel Bakış

• Anlaşma kapsamındaki uygunluk kriterleri/makaleler

• Başarılı bir makale yazma ipuçları ve püf noktaları

• Makalenizi OA olarak yayınlamak için finansman başvurusu yapma

Daha fazla bilgi için, web seminerine katılmak için kaydolun.

Oturumun büyük bir kısmı Türkçe olacak ve birkaç bölümü İngilizce olarak ele alınacaktır.