Ana Sayfa
Duyurular
The Open Research Knowledge Graph (orkg)

The Open Research Knowledge Graph (ORKG)

Erişim adresi : https://orkg.org

Araştırma toplumsal ilerlemenin temel direğidir. Ancak bilimsel topluluklar bulgularını paylaşma konusunda büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Yılda yaklaşık 2,5 milyon yeni yayınlanan bilimsel makale nedeniyle ilgili tüm bilgilerin takip edilmesi mümkün değildir. Küçük alanlarda bile araştırmacılar kendilerini sıklıkla bir yayın selinde boğulurken bulurlar; bu durum tekrarlanabilirlik krizi, hakem eksikliği ve sonuçta bilgi kaybı gibi büyük bilimsel krizlere katkıda bulunur.

Temel sorun, dijitalleşmenin olanaklarından yararlanmak için bilimsel iletişim yöntemlerimizi hiçbir zaman güncellememiş olmamızdır. İşte burada Açık Araştırma Bilgi Grafiği devreye giriyor !

ORKG, bilimsel bilgiyi insan ve makine tarafından uygulanabilir hale getirir ve böylece tamamen yeni makine desteği yöntemleri sağlar. Bu, araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili katkıları bulmalarına ve en son teknolojiye sahip karşılaştırmalar ve incelemeler oluşturmalarına yardımcı olacaktır. ORKG ile bilim insanları bilgiyi tamamen yeni yollarla keşfedebilir ve sonuçları farklı disiplinlerde bile paylaşabilirler.

Mevcut ve gelecekteki bilimsel zorlukların üstesinden gelmek için hemen başlayın veya dahil olun . Haydi halledelim. İşbirliği yaparak ve açıkça.