Ana Sayfa
Duyurular
Bibliopera : Beyoğlu Araştırma Merkezleri Ağı

BiblioPera : Beyoğlu Araştırma Merkezleri Ağı

BiblioPera: Beyoglu Research Centers Network.

BiblioPera: Beyoglu Research Centers Network is a partnership project of 9 international research centers located in Beyoglu, Istanbul. Rising over the shoulders of a union catalogue, BiblioPera brings the multilingual collections of the libraries of research centers together, and creates a platform for further cooperation for research and activities in Social Sciences, Art & Humanities.

Supported by Istanbul Development Agency, and developed by Koç University Suna Kiraç Library with the partnership of Istanbul Research Institute, Koç University Research Center for Anatolian Civilizations, SALT Research, Deutsches Archäologisches Institut-Istanbul, Netherlands Institute in Turkey, Institut Français d'Études Anatoliennes, Orient-Institut Istanbul, Swedish Research Institute in Istanbul, and Sismanoglio Megaro, BiblioPera’s mission is to promote historical, archaeological, and social scientific research on Turkey, and grant Beyoglu a new identity of research. BiblioPera further aims to provide a unique virtual environment for scholars, research center staff, and librarians to share ideas, experiences, and collaborate on new projects, for scientific and cultural production.

BiblioPera: Beyoglu Arastirma Merkezleri Agi

BiblioPera: Beyoglu Arastirma Merkezleri Agi, Beyoglu, Istanbul’da bulunan 9 uluslararasi arastirma merkezinin isbirligi projesidir. Kütüphane toplu katalogunun omuzlarinda yükselen BibliPera, arastirma merkezi kütüphanelerinin çok dilli koleksiyonlarini bir araya getirir ve Sosyal Bilimler, Sanat ve Beseri Bilimlerde arastirma ve etkinlikler için yeni bir isbirligi platformu yaratir.

Istanbul Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen ve Koç Üniversitesi Suna Kiraç Kütüphanesi tarafindan yürütülen, Istanbul Arastirmalari Enstitüsü, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Arastirma Merkezi, SALT Arastirma, Alman Arkeoloji Enstitüsü, Hollanda Arastirma Enstitüsü, Fransiz Anadolu Arastirmalari Enstitüsü, Orient Enstitüsü, Isveç Arastirma Enstitüsü ve Sismanoglio Megaro’nun ortakliginda gelistirilen BiblioPera’nin misyonu, Türkiye üzerine tarih, arkeoloji ve sosyal bilim alanlarindaki arastirmalari tesvik etmek ve Beyoglu’na yeni bir arastirma kimligi kazandirmaktir. BiblioPera ayrica arastirmacilar, arastirma merkezi çalisanlari ve kütüphaneciler için fikir ve tecrübelerini paylasabilecekleri, bilimsel ve kültürel üretim süreçlerinde isbirligi gelistirebilecekleri sanal bir platform sunmayi amaçlar.