Ana Sayfa
Duyurular
Türkiye Atıf Dizini Erişimi Açılmıştır
Türkiye Atıf Dizini erişimi açılmıştır

Türkiye Atıf Dizini erişimi açılmıştır

Erisim adresi: http://www.atifdizini.com/default/tr-index.html

Kayit adresi: http://www.atifdizini.com/search/tr-index.html?s=tıp

Erisim ile ilgili ONEMLI BILGILER: (kullanicilariniz ile bu bilgiyi paylasmaniz tavsiye edilmektedir.)

Universite icinden, ilgili fakultelerinizdeki her kullanicinin bir kereye mahsus ''yeni kullanici'' olarak yukarida bulunan kayit adresi linkinden kayit yapmasi gerekmektedir.

Bu kayit islemi tamamlandiktan sonra, kendi olusturduklari kullanici adi ve sifre ile her zaman kurum ici/kurum disi erisim saglayabilirler.

Bu nedenle web sayfanizdaki duyurunuzda da kayit adresi linkini ve bu bilgileri kullanmanizi tavsiye ederim.         

 

Kullanim kilavuzu : http://www.geminibilgi.com.tr/images/userfiles/TAD_Kullanim_Kilavuzu.pdf

 

Turkiye Atıf Dizini hakkında

Ekte listesi yeralan 47 kurumun Turkiye Atıf Dizini aboneliği bulunmaktadır.

 

ICERİK

*Tüm dergi listesi  (447 dergi): http://www.atifdizini.com/journals/tr-index.html 

İçerik ve kapsam: Dergi sayısı 447’e çıkmıştır. Bu dergilerden “kayıtlı olarak” geçen dergilere tam metin erişim 2008'den günümüze sunulmaktadır.

Türkiye Klinikleri Dergileri ve Özel sayılarını da içermektedir.

Dergi listesi ve dergiler için detaylar : http://www.atifdizini.com/journals/tr-index.html

Dergilerin Erişim Yılları: 2008’den günümüze

 

Türkiye Atıf Dizini'ne kayıtlı tüm dergilerin makaleleri, sağlık bilimleri alanında (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Hemşirelik, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Psikoloji, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri branşları) yayımlanan akademik-bilimsel makalelerdir.

 

Kayıtlı tüm dergiler, Türkiye’de en az iki sayı düzenli olarak yayımlanan hakemli (danışman değerlendirme sistemi olan) dergilerdir.

 

Yıllara göre makale büyüme:

2008 yılı: 8522   makale

2009 yılı: 9561   makale

2010 yılı: 10596 makale

2011 yılı: 11673 makale

2012 yılı: 13061 makale

2013 yılı: 13706 makale

2014 yılı: 14370 makale

2015 yılı: 16221 makale

2016 yılı: 16526 makale

2017 yılı: 16213   makale

2018 yılı: 17133   makale

2019 yılı: 1707  makale (Makale girişleri yapılmaya devam etmektedir.)

Türkiye Atıf Dizini’nin içerdiği TOPLAM MAKALE sayısı: 131.369

 

Güncel rakamlara http://www.atifdizini.com/stats/tr-index.html?t=tms&y=2017  linkinden kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle giriş yaparak, İstatistik Menüsünden "Tarama Yapılan Makale Sayısı" seçeneğinden  yıllara göre makale sayılarına ulaşabilirsiniz.

 

Önemli NOT: Ilgili bir derginin tüm sayılarına ait makaleleri sıralı olarak inceleyebilmek için; kriterleri aşağıda ekran görüntüsünde paylaşıldığı gibi giriniz.

 

 

Türkiye Atıf Dizini Önemli Özellikleri:

  • Türkiye’deki TEK ULUSAL ATIF TARAMA dizinidir.
  • Tek bir arama ile 447 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme.
  • Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme.
  • Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.
  • Arastırmacıların konu ve kaynak tarama için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm sağlamaktadır.
  • Dizin’e kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldıgı geniş ve güncel bir veritabanıdır.
  • Dergilerin ve makalelerin etkinliklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları, yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları, uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi birçok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı ulusal dergilerin verilerinden derlenen “istatistik” menüsü yer almaktadır.
  • Dergilerin, kaynak gosterilirken kullandıkları kısaltmalarını, yayın periyotlarını, kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgilerini içermektedir.
  • Başka makalelerden atıf almış makale başlığı, ilk tarama ekranında  görüntülenebilmektedir.
  • Dizinde SCI-E'ye kayıtlı 33 dergi var, 27 tanesinin tam metin erişimleri mümkün

 

Atıf Dizini nedir?

Atıf Dizini Türkiye kaynaklı sağlık bilimleri dergilerinin (tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik, veterinerlik, beden eğitimi ve spor, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, psikoloji vb) indekslendiği bir veritabanıdır.

Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm.

Ulusal dergilerin, makalelerine aldıkları atıf sayılarını arttırabilmeleri için daha çok araştırmacı ile buluşabilecekleri platform.

 

Atıf Dizini’nin amacı nedir?

Atıf Dizini'nin amacı Türkiye kaynaklı "sağlık bilimleri" dergilerinde yayımlanmış güncel makalelere hızlı, kolay ve tek merkezden erişim sağlamak ve ulusal dergilerin atıf sayılarını arttırmaktır. 

 

Atıf Dizini’nin hedef kitlesi kimlerdir?

Sağlık Bilimleri alanında araştırma yapan, makale hazırlayan, literatür ile ilgilenen tüm sağlık uzmanları Atıf Dizini’nden faydalanabilir.

 

Atıf Dizini’nden hangi hizmetler alınabilmektedir?

Atıf Dizini'nde Türkiye’deki Sağlık bilimleri alanında 441 adet ulusal dergi istatistiki olarak değerlendirilmektedir. Dergilerin ve makalelerin Ulusal Etki Değeri; ziyaretçi sayıları, yayın periyotlarına uyumları, yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi birçok kriter ile değerlendirilmekte ve duyurulmaktadır.

 

Makale başlıkları listesinde, atıf alan makaleyi görmek ve atıf yapan makalenin künye bilgisine erişmek mümkündür. Ayrıca makale yazarlarının dizinde bulunan diğer makaleleri, yazar ismi üzerine tıklayarak listelenebilmekte ve bu makalelere alınan atıflar da görüntülenebilmektedir. Platform üzerinden en çok takip edilen dergi ve makale verileri kullanıcılarla da paylaşılmaktadır. 

Atıf Dizini'nde değerlendirilen dergilerden 325 tanesinin tam metinlerine erişilebilmektedir. Kullanıcılar platform üzerinde kelime bazlı arama yaparak makaleleri için ulusal bazda kaynak olacak bilimsel yayınlara ulaşabilmektedirler.

 

Neden Atıf Dizini?

Türkiye’de yayınlanmakta olan “sağlık bilimleri” dergilerinin akademik düzeyde incelendiği, istatistiki verilerle Ulusal Etki Değeri’nin ölçüldüğü ve kaynak araştırması için kelime bazlı tarama yapılabilen bir başka platform yoktur. Bu anlamda Atıf Dizini kendi alanında bir ilk ve tek‘tir.

 

Araştırmacı & Yazarlar ne ister?

Araştırmacılar, veri toplama aşamasında bir çok bilimsel kaynağa erişmek, içeriklerini kolayca irdelemek, onları karşılaştırmak, ilgisiz olanları elemek ve bu sürecin mümkün olduğunca kısa ve hızlı olmasını, 

Dergiler ve yazarlar ise bilimsel etkililiklerinin artması için, yayımladıkları makalelerin, ilgili tüm araştırmacılara ulaşmasını ve bu makalelere yeni yayımlarda atıf yapılmasını isterler.