Ana Sayfa
Duyurular
Ebsco Information Services Covıd-19 Sağlık Hizmetleri Bilgi Portalı

EBSCO Information Services COVID-19 Sağlık Hizmetleri Bilgi Portalı

~ Portal Sağlık Profesyonelleri, Tıp Kütüphanecileri, Sağlık Bilişim Profesyonelleri ve Tıp Araştırmacıları için Değerli Kaynaklar Sunuyor ~

IPSWICH, Mass. - 31 Mart 2020 - EBSCO Information Services (EBSCO) sağlık uzmanları ve kanıta dayalı tıp uzmanlarından oluşan bir ekip ile COVID-19 salgınının tüm yönleri hakkında bilgi sağlamak için yetkili kaynaklardan gerçek zamanlı güncellemeleri derleyen bir COVID-19 portalı oluşturdu.

Portal, bilgi ekosisteminin tüm alanlarından hızlı bir şekilde bilginin yayımlandığı bu dönemde sağlık hizmetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuştur. COVID-19 portalı, araştırmacıların ve sağlık uzmanlarının gerçek zamanlı ve güvenilir bilgilere erişimini mümkün kılmaktadır. Siteye eklenmesi gereken kaynak önerileri için kütüphanecilere ve bilgi uzmanlarına da çağrıda bulunulmaktadır.

EBSCO Information Services Medikal Bilgi Sorumlusu MD, MSPH, FAAFP, FAMIA, Brian. S. Alper, portalın COVID-19 hakkında bilgi arayan birçok profesyonele yararlı bilgiler sağlamak için geliştirildiğini söylemektedir. “Yoğun ve hızlı bilgi talebinin olduğu bir dönemdeyiz. Bu portalı ile COVID-19 bilgilerini çeşitli kullanıcılar için kullanılabilir hale getirerek toplumun birçok sektörünün ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Portal aracılığıyla, bu büyük ihtiyacı karşılamak için bilgi profesyonellerinin ve diğer kişilerin katkıda bulunmalarını sağladık.”

Portal, EBSCO’nun Stacks bölümü ile birlikte oluşturuldu. Stacks Kurucusu ve EBSCO Information Services SaaS Ürün ve Teknoloji Başkan Yardımcısı Kristin Delwo, portalın çevrimiçi araştırma topluluğunun ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için güvenilir kaynakları içermeyi amaçlayan, gelişen bir platform olduğunu söyledi. “En basit düzeyinde COVID-19 portalı, insanların bilgi paylaşmasına ve bilgileri bulmasına yardımcı olmaktadır. Klinik içerik uzmanları olarak EBSCO, bu büyüklükteki bir siteyi düzenleyecek ve bu değerli içeriğin en iyi küratörlerini bilecek şekilde iyi bir konuma sahiptir.”

EBSCO Klinik Kararlar bölümü, tüm dünyadaki sağlık kurumlarına klinik karar destek kaynakları sağlamaktadır. COVID-19 portalı, EBSCO'nun pandemi sırasında sağlık bilgilerini erişilebilir kıldığı çeşitli yollarından bir tanesidir. EBSCO’nun klinik karar destek aracı olan DynaMed®, COVID-19 klinik konusunu açık hale getirerek günlük olarak güncellenerek kanıta dayalı bilgilere kolay erişim sunmaktadır. EBSCO ayrıca tıp, hemşirelik ve yardımcı sağlık profesyonellerine sağladığı içeriğe açık erişim sağlamak üzere bir sağlık hizmetleri bilgi merkezi oluşturmuştur.

Daha fazla bilgi edinmek için covid-19.ebscomedical.com adresini ziyaret ediniz.

EBSCO’nun Sağlık Kaynakları Hakkında

EBSCO Information Services (EBSCO), sağlık sektörü için klinik karar destek çözümleri, tıbbi araştırma bilgileri ve sağlık hizmetleri zekası alanlarında lider sağlayıcısıdır. EBSCO kullanıcıları arasında tıp, hemşirelik ve yardımcı sağlık uzmanları bulunmaktadır. Önde gelen ürünleri arasında DynaMed®, Dynamic Health™, klinik e-kitaplar ve e-dergiler, EBSCO Discovery Service™, lisanslı veri tabanları (CINAHL® Complete, MEDLINE® Complete gibi) ve EBSCONET® bulunur. EBSCO’nun sağlık veri tabanları, dünyadaki kütüphanelerin tercih ettiği araştırma platformu EBSCOhost® tarafından desteklenmektedir.